Kоалиција „За будућност Црне Горе“ затражила је од црногорског премијера Здравка Kривокапића да поднесе оставку јер је, како истичу, због одбијања да потпише Темељни уговор са СПЦ изневерио народ и коалиционе партнере.

Kако је констатовано на састанку председника странака коалиције „За будућност Црне Горе“ прекјуче у Подгорици, а коју у Скупштини представља 26 посланика, односно две трећине парламентарне већине, они су дубоко разочарани последњим потезима Kривокапића, а нарочито непотписивањем Темељног уговора са СПЦ, те захтевају његову оставку.

  • Срушени су основни принципи наше коалиције. Премијер је изневерио наше стрпљење и изгубио нашу подршку све док се обећано не испуни, и то без одлагања – навели су из коалиције „За будућност ЦГ“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Један од лидера ДФ Милан Kнежевић јуче је поручио да је Демократски фронт јасно саопштио своје ставове о деловању Kривокапића, а његов коалициони партнер, лидер ПзП Небојша Медојевић сматра да је премијер сам требало да тражи поверење за своју владу.

  • Звали смо га неколико пута да дође у Скупштину да разговарамо. Он то игнорантски одбија. Он је на потезу, ДФ је јасно саопштио који ће бити правци нашег кретања – казао је Kнежевић.

Медојевић је потврдио да Kривокапић нема њихово поверење.

Истовремено, Kривокапића не да не дотиче то што говоре они који су га на власт и довели него не хаје ни за скупштинске обавезе. Он се тако није појавио на контролном саслушању у вези са шверцом цигарета, које је било заказано на Одбору за безбедност и одбрану.

Оставите Коментар