МУП Србије покренуо је интерну акцију провјере српских држављанстава појединих функционера ДПС-а, открива Борба.

Упоредо са прављењем списка који функционери имају српско држављанство, откривене су и скупицјене некретнине које посједују на више локација у Србији.

Оперативни подаци говоре да су неки функционери ДПС-а, власници и српских пасоша, па је наложена детаљна контрола и провјера тих података.

У Србији није забрањено да се посједује двојно држављанство, а у Црној Гори је уведена забрана, само за двојна документа Црне Горе и Србије, а за све остале земље, укључујући Хрватску и Албанију, то се омогућава.

“Врх МУП-а је наложио детаљне провјере, јер постоји основ сумње да су поједини, кадрови ДПС-а у посједу српских докумената, па се истражује да ки су легално или илегално дошли до њих. Пошто ДПС предводи антисрпску хистерију, да видимо која све документа имају они који заступају и подржавају ту хистерију. Да ли су они који имају српска документа власници правих или фалсификованих документа биће утврђено провјером која је наложена, каже наш саговорник.

Kако сазнајемо, када се заврше комплетне провјере, сви подаци до којих се дође биће јавно презентовани.

На овај начин српска власт жели да одговори на црногорску режимску хистерију која је актуелна у последње вријеме, а чије финале је планирано за јесен.

Оставите Коментар