Председник Општине Будва Марко Царевић одбацио је данас као „мизерне“ иницијативу за његову смену и прозивке Црногорске партије, и саопштио да између фотеље и цркве ипак бира Српску православну цркву (СПЦ).

  • Припадам групацији која није продала веру за вечеру. Ово је моја држава Црна Гора, не постоји нико ко би ме могао посвађати с мојим Црногорцима – рекао је Царевић на седници општинске скупштине на којој се расправља о његовом смењивању.

Како преноси РТЦГ, он је истакао да су на делу политичка корупција и рушење Устава.

  • Сведоци смо покушаја рушења Устава Црне Горе и прекрајања изборне воље грађана. Ми данас овде имамо политичку корупцију која се представља као морални чин – рекао је Царевић.

Он је истакао да ће на наредним изборима „до ногу потући оне који их на овакав начин смењују“.

  • Отимањем изборне воље потписали сте своју политичку смрт – поручио је Царевић својим противницима.

Одборница Црногорске партије Андела Ивановић саопштила је како за смену Царевића имају више разлога који су политичке и правне природе.

Пред сам почетак данашњег заседања, наводи РТЦГ, дошло је до тензија испред Општине зато што је полиција казала окупљенима да се разиђу. Тада је градски менаџер Мило Божовић рекао свима да уђу у зграду Општине, а да се полиција разиђе. Дошло је до гурања и провокација.

Стеван Катић, градоначелник Херцег Новог, открио је када очекује да границе за Србију буду отворене, што је тренутно најважније питање како у Србији, тако и у Црној Гори. Једни би на море или да виде фамилију, а други би да им дођу девојке, унуци…

Такође, коментарисао је најновија догађања, као и изјаву премијера Црне Горе, који је на јучерашњој седници рекао да је у „Херцег Новом погажено све црногорско“.

  • Нисам стигао да пратим црногорски парламент, јер немам времена толико, имам неких обавеза кад је у питању Херцег Нови. Ништа није погажено, Херцег Нови има јасан став према званичној политици државе, који често не кореспондира с тим њиховим ставовима – каже Катић.
  • Ми не правимо разлику између Срба и Црногораца, јер сматрамо да је то један народ, а они све што раде, раде да би продубљивали те поделе, како би и даље на њима владали, а то траје већ 30 година, иста гарнитура власти је. Пре 30 година су исти ти газили црногорство, а данас га здушно величају – рекао је он.

Оставите Коментар