Премијер Црне Горе Душко Марковић променио је мишљење па је тако данас изјавио да се радује доласку Срба у Црну Гору.

Одлука о томе са којим ће државама бити отворене границе, а коју би у четвртак требало да донесе Национално координационо тело за заразне болести, биће заснована на епидемиолошким стандардима, изјавио је данас премијер Црне Горе Душко Марковић.

Он је истакао да у тој одлуци неће бити нимало политике.

– Наш је циљ здравље, а не само економија. Морамо се отварати, морамо размишљати о економији, али увек нам у фокусу мора бити здравље становништва. Овде не станује политика, него станују здравствени стандарди. Радујемо се успеху сваке државе која оствари тај резултат и Црна Гора це спремно и са задовољством дочекати све грађане свих држава у окружењу и осталих које буду успеле тај стандард да остваре – рекао је Душко Марковић, одговорајући на питања новинара у Скупштини Црне Горе.

Он је додао да се Србија успешно носи са епидемијом и у Влади се надају да ће се то десити брже него што стандарди говоре.

– У том тренутку ми ћемо бити отворени за српске држављане. Они су, ако желе, добродошли у Црну Гору – казао је Марковић.

Пре два дана премијер Црне Горе најавио је да ће од 1. јуна Црна Гора отвара границе са државама у којима је највише 25 оболелих на 100.000 становника, односно са Хрватском, Словенијом, Аустријом, , Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

3 KОМЕНТАРА

  1. Mislim da su se previse zaigrali Milogorci,njima sledi strmoglavi pad jer ako ima jos uvek pravih crnogoraca od jeseni ce biti iza resetaka zbog unistenja Crne Gore,a ja cu sigurno doci kod svoje familije kad god mi se prohte,a ne kad me zove Dusko dugousko jer su mu usi porasli u poslednje vreme zbog notornih lazi o srbima i srbiji.

Оставите Коментар