Омладина Куча која је организовала литије и одбрану светиња саопштила је данас да се они ограђују од организације евентуалног доласка премијера Здравка Кривокапића, који је планиран за следећу седмицу.

Њихово саопштење за јавност преносимо у целини:

Поводом разних спекулација о доласку премијера Здравка Кривокапића у Куче, дужни смо да јавност обавестимо о следећем:

Премијер Здравко Кривокапић, као премијер и политичар није добродошао у Куче јер није потписао Темељни уговор, није средио бирачки списак, нити је обезбедио да се одржи попис, а то су 3 кључне тачке које је обећао прошле године у ово исто време када је долазио у Куче да тражи наше гласове.

Када смо добили информацију да Кривокапић намерава да посети Куче у исто време као и прошле године (а за осам месеци власти се није удостојио да дође) преко посредника смо му поручили да у Куче као политичар и премијер више није добродошао. Као верник и као грађанин може да иде где год хоће, али као политичар који је изневерио Куче, у наше племе више није добродошао.

Нас политика не занима, устали смо сви до једног да бранимо светиње и сачувамо образ племена и да не обрукамо претке. И опет ћемо ако треба. Од првог дана одбране светиња били смо трн у оку бившем режиму. А цену слободе смо платили прогањањем и хапшењима.

Нећемо дозволити да наше племе нико злоупотребљава у политичке и партијске сврхе, а евентуална посета премијера Кривокапића, од које се ограђујемо, у овом политичком моменту, управо све то има за циљ.

Парама нас није могао купити нико кроз историју, нити покорити, па нећемо дозволити ни да нас неко покушава купити кравама, воловима, садницама воћа и поврћа и џаковима шалитре, како неки најављују, а све то од наших пара.

Још једном, овом приликом поручујемо, јавно, премијеру Кривокапићу да није добродошао у Куче као политичар и као премијер док год не потпише Темељни уговор са Српском православном црквом.

Приватне посете нас не занимају и то нема везе са нама јер не желимо да нас нико увлачи у политику.

Спремни да сви до једног ставимо потпис на ово саопштење упозорења ако буде требало.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар