Као некадашњи генерални инспектор, државни секретар, помоћник и замјеник министра и дугогодишњи високи функционер МУП-а Србије, а садашњи амбасадор Републике Србије у Црној Гори, Владимир Божовић је подржао обрачун са мафијом, преноси Borba.me.

”Пуна подршка држави Србији и предсједнику Александру Вучићу, Влади Србије и домаћим и међународним службама безбиједности у наставку одлучне борбе против организованог криминала и корупције као велике опасности за свако друштво и државу.

Након јучерашње огромне и значајне акције мора се наставити одлучно чишћење свих из државних органа који су на било који начин били подршка и логистика у вршењу најтежих кривичних дјела ове групе. Историја као учитељица живота како даља тако и скорашња од 2003. нас учи да никаквог компромиса са мафијом не може бити.

Сваки компромис био би велика грешка и његове последице би се осјетиле у будућности. На њих нико нема право ни луксуз. Зато сада извађени мач богиње правде и Стефана Немање не смије бити враћен док се не почисти мафија на добробит не само Србије и њених грађана већ и читавог региона јер везе органитованог криминала не познају границе. Билатерална, регионална и међународна сарадња у свему овоме су неопходне за успјех.

Велика захвалност и подршка свима који учествују у овој борби а сугуран сам да ће бити општа подршка јавности за и за активности правосуђа које слиједе и за наставак ове преко потребне безкомпромисне борбе”, закључио је амбасадор Србије у Црној Гори др Владимир Божовић.

Оставите Коментар