МУДА

Тестиси. Мошнице. Одлика мушке физиономије, у ужем смислу.

Дефицитарна карактерна особина у ширем смислу, ретка као печење у Уганди и легалне цигаре на подгоричким улицама. Математички гледано, постоји обрнута пропорција између висине функције и количине муда.

Вулину можете да замерите све. И оно што јесте и нарочито оно што није. И косу и ЈУЛ и тетку и фетиш ка униформама и брањење мостова и… али, две ствари не можете: да одлично ради свој посао и да први пут од брата Крцуна муда чешу фотељу првог човека полиције.

Нису та муда само показана разбијањем Беливукове групе, колико су показана јуче.

Није Вулин бранио мурал – ни Ђенерала – ни јавни ред и мир. Бранио је и одбранио суверенитет, право Срба да буду Срби, замислите греха, у Србији.

Још битније, јуче је свете краве грађанске Србије, митска и божанска бића изнад нас крезубих смртника, спустио на земљу, па мало подигао, таман колико треба да уђу у марицу.

Тај преседан, симболички чин, који се није догодио преко три деценије, уједно је најзначанији у те три деценије: привођење (свете) краветине иницијација је Србије из колоније у државу. Наша држава, наша правила – за све иста.

Прљава кампања против њега после ове шамарчине биће још јача – нагло трежњење са три промила аутошовинизма на апсолутну нулу показали су само једно: могу му одсећи главу, али муда не могу.

Јуче је Вулин оборио „грађански“ Ф117 – па да парафразирамо, порука године тим (светим) краветинама је: Извините, нисмо знали да сте недодирљиви.

Томо Ловрековић

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар