Да ли је дечак имао тактичку обуку?

Док родитељи оплакују своју настрадалу децу, један део Србије већ данима исписује невероватно маштовите теорије завере о детаљима трагедије у ОШ „Владислав Рибникар“. Већина и даље не може да прихвати да је убица десет особа, осам ученика, наставницу и чувара убио један тринаестогодишњак.

И поред сведочења наставника, преживелих ученика и полиције, теорије не престају да се ређају.

Како је у једном тренутку имао лисице,висина дечака у односу на полицијску значку, пруга на мајици, до погрешних фотографија које су новинари избацили на мреже, све то уноси бројне конфузије о случају који не само што је потресао Србију, већ читав Балкан.

Наша редакција снимке није могла да добије,(и да неким случајем јесмо добили, због изузетно осетљивог садржаја али и саосећања према породицама страдалих не бисмо их објавили) али смо зато разговарали са особом блиском полицији која због истраге није желела да је именујемо. Наш извор наводи да се сумње са разлогом стварају, јер тешко да ико може да замисли једног тринаестогодишњег дечака како хладнокрвно убија десет особа, али баш то се десило.

„Када смо први пут погледали снимак, сви смо били шокирани. Дечак је на себи имао ранац, окренут спреда. Хладнокрвно је пришао чувару, извадио пиштољ и пуцао у њега. Ту су се затекле две девојчице које су биле дежурне, упуцао је и њих. Затим девојчицу која је изашла у ходник. Гледали смо снимак неколико пута у неверици како пуца из пиштоља као да држи играчку. Имам пријатеље, професионалце којима задрхти рука док пуцају, њему међутим ниједном, “ каже наш извор и додаје да су кривци за теорије завере углавном медији који су због читаности избацивали бројне неистине и то „ексклузивне неистине“.

„Нема никакве теорије завере, није нико други држао пиштољ него тај дечак. Уосталом, чему такве теорије када постоје очевици, наставници и деца која су преживела масакр. Сви они знају шта су видели. Питају се, зашто не објавимо снимке? Па коме побогу требају ти снимци? Они који су требали да виде, они су видели! И зато што је криминологија давно установила да неодговорно преношење информација о таквим злочинима делује као окидач на личности са притајеним злочиначким поривима. Одједном су се сви претворили у Шерлок Холмса и истерују неку правду која нема везе са њима.“

Он додаје да ће даљом истрагом утврдити да ли је дечак имао тактичку обуку и где.

„Такође, морам рећи да му је прецизност олакшало и то што су сви били непокретне мете или су лежали на поду покушавајући да се сакрију. Истина је да је дечак имао „упуцану“ руку и да је био утрениран али даљом анализом утврдиће се да ли је дете имало тактичку обуку, јер извесно је да начин на који се понашао и руковао оружјем у кретању у смирености указује на то.“

Он је још једном позвао све медије да прекину са сензационалистичким насловима и непровереним информацијама, јер сви смо видели чему то води.

Оставите Коментар