Рамон Тачи, возач „Адио турса“ избацио је у четвртак увече из аутобуса девојчицу Милицу Петковић и дечака Димитрија Ракочевића који су из Београда кренули за Грачаницу, пренео је РТВ Ким.

Како преносе КМ новине, деца су карте купила и резервисала три дана раније, али када су ушла у аутобус на станици у Београду, речено им је да „нема места“ за њих.

Случај је за РТК2 потврдила мајка Милице Петковић, Ивана, која је навела да су деца имала купљене карте и да су чекала на одредишту.

– Међутим, ушли су у аутобус, возач их је буквално избацио, није хтео да се деца возе у том аутобусу. Била је кажу гужва, али без обзира на све деца су имала карте. Након тога он је отишао и наставио својим путем, деца су остала ту на улици. Ја сам позвала ћерку и рекла сам јој да оде до агенције „Адио Турса“ и замолила ту жену, пошто је већ прошло 22 сата да им нађе неки смештај у близини како би преноћили – казала је Ивана.

Додаје да је у међувремену звала возача који јој је, како наводи, упутио низ погрдних речи.

– Ово је угрожавање безбедности деце која су готово целу ноћ провела на улици препуштена сама себи. Не могу да се смирим, упорно ми се јављају људи који су доживели пуно непријатности од стране возача „Адио турса“ и ја се питам какав то човек вози, да ли је психички способан за вожњу када је могао да избаци из аутобуса два малолетна детета усред ноћи и да мене страшно извређа када сам га питала шта ја сада да радим – казала је Ивана.

Истиче и да нико из наведене агенције није желео да преузме одговорност на себе.

– Обратила сам се и шефу (возача) који ме је упутио на власника, да би ми он рекао да путују сутра, при том не размишљајући о томе где ће деца преспавати, да ли ће преспавати на улици, јер то су деца из дома. Очекујем да полиција реагује и да се испита психо-физичка способност возача с обзиром да је избацио малолетно дете из аутобуса – рекла је Ивана.

Из агенције „Адио турс“ у неформалном разговору су за РТК2 рекли да због гужве деца сама нису хтела да уђу у аутобус.

Како преносе медији, кварови аутобуса, кашњења, нељубазност возача и неодговорно понашање су врло чести када је овај превозник у питању.

Фирма „Адио турс“ је у власништву косовских Албанаца, а поред Косова и Метохије има још два представништва у Србији. Једно се налази у Владичином Хану, а друго у Београду преко пута аутобуске станице.

Оставите Коментар