Незапосленом самцу одузимају једину стоку коју има због дуга за плин од 60.000 динара, док је крмачу морао да прода како би платио струју и воду

Незапосленом плућном болеснику Ненаду Бутулији (61) из Руског Села код Kикинде извршитељи ће запленити и продати последње две овце због дуга!

Овај човек остаће за неколико дана без две овце због прошлогодишњег дуга за плин „Србијагасу“ од 60.000 динара. Јавна продаја заказана је за 25. фебруар, кад ће купцима овце бити понуђене по почетној цени од 21.000 динара. На добош је, одлуком јавног извршитеља, требало да оде и свиња од око 100 кг, процењена на 30.000 динара.

– Kрмачу сам, у међувремену продао, да бих платио дуг за струју и воду. Да могу, платио бих и плин, који ми је искључен прошле године – каже Бутулија, који чека да му сваког трена извршитељи бану у двориште:

– Ни ове овце немају неку вредност, али нека их носе. Противити се нећу. Свестан сам да дугујем. Следећи пут нека и мене однесу јер друго ништа вредно немам. Док сам био запослен, редовно сам плаћао комуналије, а мени шта остане. Променила су се времена и немам одакле да плаћам.

ИЗВРШИТЕЉ: ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА СТОKЕ

Продају домаћих животиња огласио је јавни извршитељ Лазар Секулић, који је надлежан за подручје Вишег и Привредног суда у Зрењанину. Свиња и овце су пописане још априла прошле године, а продаја ће се обавити 25. фебруара. Kаже да је њихова канцеларија имала шест оваквих пописа у Руском Селу. Пошто им се овај дужник није јавио, огласили су продају стоке.

Бутулија каже и да му помажу родбина и комшије.

– Да њих није, стварно не знам шта бих. Струје у кући још имам, али је питање докле – јадао се Бутулија, грађевински техничар који је 22 године радио у „Северном Банату“, који каже да је с пропашћу фирме почела и његова мука:

– После тога сам радио приватно седам година, сад преживљавам од социјале. На својој кожи сам се уверио шта значи имати па немати. Некад сам, како кажу, био и добар фудбалер. Остала су само сећања на пристојан живот. Плућни сам болесник, али би сигурно све било другачије да имам посао. У том случају пружила би ми се прилика да вратим дугове и живим као човек.

До закључења овог броја одговоре од Kоморе јавних извршитеља још увек нисмо добили.

Leave a Reply