Извршитељка Снежана Петровић за РТС каже да се у досадашњем раду показало да извршитељи послују искључиво по закону, а да грешку праве грађани јер не примају уредно решења о извршењу и самим тим пропуштају рокове.

Јавни извршитељ је млада професија која је формирана пре неколико година и која послује искључиво по закону, рекла је Петровић за РТС.

“Могу да говорим о правилностима и неправилностима јавног извршитеља, као што је има у свакој бранши. Према ономе што смо показали у досадашњем раду, то је да искључиво послујемо по закону”, истиче Петровићева.

Подсећа да Министарство правде врши надзор над јавним извршитељима по службеној дужности, по притужби грађана или по захтеву Kоморе извршитеља.

“Грађани могу да поднесу пријаву на рад јавног извршитеља, на правилност или неправилност. На пример, на око 1.900 пријава које су поднете Министарству правде, само седам је било основано”, каже јавна извршитељка.

Адвертисементс

На питање да ли извршитељ може да манипулише обавезом достављања решења о извршењу, Петровићева тврди да не може и да ту нема никакве манипулације. Објашњава да када јавном извршиоцу стигне решење суда о извршењу у њему пише ко ће то извршење спроводити.

“Тог тренутка кад стигне решење о извршењу, дужна сам да га у исто време пошаљем и повериоцу и дужнику”, истиче Петровићева.

Међутим, истиче да су грађани ти који праве грешку, јер не примају решења и самим тим пропуштају рокове.

“Друго што може да буде непријатно по дужнике је промена пребивалишта. Ми се обратимо МУП-у који каже где живи, али се испостави да он живи на трећој адреси. За мене је то уредна достава. Треба да се понашамо уредно и да примамо писма”, напоменула је јавна извршитељка.

Петровићева кажа да има простора за преговоре са грађанима и да је јавним извршитељима циљ да помогну и повериоцима и дужницима.

1 KОМЕНТАР

  1. Како то да су ижвршитељи повезани са трговцима некретнинама? Где се спроводе аукције? Због чега се.то.организује по рупама и шупама далеко од очију јавности? Треба разоткрити цео..ланац ,случај по.случај.

Оставите Коментар