Политички активиста Владислав Дајковић најавио је оснивање политичке партије у свом ауторском тексту на друштвеним мрежама.

Дајковићев текст преносимо интегрално:

Корак напријед!

Са вама сам све подијелио. Сваки тренутак среће, туге, радости, па и боли. На мом лицу сте могли да видите бијес и пркос кад смо захтијевали слободу на црногорским улицама.

На мојим уснама сте могли да прочитате молитву кад смо по киши, сунцу и снијегу бранили наше светиње, нашу душу и огњиште – од оних којима ништа није свето.

У мом осмијеху сте могли да видите и радост кад сам, у Божијем Храму, ступио у брак са оном коју волим, са мојом Драганом која ће ми, ако Бог да, подарити и наследника. На мом образу сте могли да видите и сузу радосницу кад сам дочекивао сестре из далеког свијета.

Ви сте ми дали снагу онда кад сам мислио да ја и нисам за овај посао. Подарили сте ми осмијех, онда кад ми ништа није било смијешно. Улили сте ми самопоуздање, онда кад сам мислио да никоме не ваљам. Најважније: Дали сте ми могућност да будем искрени глас свих потлачених, обесправљених, тужних и жељних правде и слободе.

Због свега овога – али и огромне подршке народа Црне Горе – имам обавезу да прво са вама подијелим своје планове и наредне кораке, који ће ме од “симпатичног момка са литија” и борца за слободу, пребацити на терен озбиљне политичке борбе.

Чврсто вјерујући у идеју љепше и слободне Црне Горе – која је била и остала мој врховни идеал и разлог зашто се борим, дишем, живим – одлучио сам да са великом групом пријатеља и истомишљеника оснујем озбиљну и јаку политичку организацију која ће бити чувар црногорске слободе.

Та организација ће бити нови талас на политичкој сцени – талас који ће да поклопи и разбије све мрачне стијене прошлости, подјела, корупције, братске мржње, незапослености, фалсификоване историје и других препрека које су оптерећивале нашу земљу, али и нашу одлазећу младост.

Добродошли су сви: Млади, стари, запослени, незапослени, доктори, економисти, правници, средњошколци. Или, ако је неком драже: Срби, Црногорци, Бошњаци, Албанци, Хрвати, Роми – Апсолутно сви који имају само једну идеологију на срцу – Бити човјек. Тако ми Бог помогао.

Ја крећем. Ми крећемо. Слободна Црна Гора креће.

Има нас много.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Leave a Reply