Одговорним из више црногорских градова ће се на терет ставити кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заране болести. Из Управе полиције најавили су да ће поднети кривичне пријаве због јуче одржаних јавних окупљања.

У више црногорских градова јуче су одржане литије, верска окупљања и шетње грађана.

Полиција поручује да ће пријаве поднети због окупљања супротно прописаним мерама Националног координационог тела (НКТ), односно, да ће одговорнима на терет ставити кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заране болести, преносе Вијести.

Полиција је синоћ ухапсила двојицу свештеника Митрополије црногорско-приморске – Мирчету Шљиванчанина и Жељка Ћалића. Тужитељка Јелена Протић обојици је након саслушања одредила задржавање до 72 сата.

  • Полиција у Подгорици лишила је слободе М.Ш. због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дело, на начин што је организовао јавно окупљање у покрету којем је присуствовало по проценама полиције, око 8.500 грађана, што је супротно мери НКТ-а о дозвољеном броју грађана на јавним окупљањима. Тужилац је за М.Ш. донио решење о задржавању до привода судији за истрагу. Због сумње да је починио исто дело, лишен је слободе и Ж.Ћ. који је организатор јавног окупљања у Даниловграду којем је присуствовало око 350 грађана. Након саслушања надлежни тужилац је за ово лице донео решење о задржавању до привода надлежном судији за истрагу – наводи се у саопштењу Управе полиције.

Будванска полиција ће поднети кивичну пријаву против свештеника Бориса Радовића, одговорног, како тврде из Управе полиција, за јавно окупљање у Будви због кршења мере НКТ-а.

Барска полиција је поднијела кривичне пријаве против Марјан Петковски и Слободан Зековић због организовања јавних окупљањау овом граду и Сутомору мимо прописаних мера НКТ-а.

Полиција у Пљевљима ће због јучерашњег јавног окупљања поднети кривичну пријаву против свештеника Саше Јањића и члан Пљеваљског одбора за одбрану светиња Бојана Струњаша за кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

  • Службеници Центра безбједности Беране прикупили су обавјештења од организатора на околности јавног окупљања у Беранама и списи предмета су достављени надлежном тужилшатву – наводи се у саопштењу Управе полиције.

Од организатора јавног окупљања у Бијелом Пољу Дарка Пејића полиција је прикупила обавештења која су достављена надлежном тужиоцу, који је рекао у поступцима Пејића нема елемената кривичног дела.

Осим тога, полиција је у Никшићу због јавног окупљања прикупила обавештења од М.А. и свештеника Миодрага Тодоровића. Предмет ће, како тврде из Управе полиције, бити достављен тужилашатву на оцену и мишљење.

Оставите Коментар