Демократска партија социјалиста већ трећи пут у три дана мења свој став према својим члановима који учествују и литијама широм Црне Горе.

У најновијем, кажу својим члановима, да могу да се буне против закона који су они донели.

Управо се у овом саопштењу ДПС-а очитава стање јада и безнађа у којем се тренутно налази партија на власти. Они су у тоталном бунилу, више не знају где ударају. Не зна се да ли у том жалосном амбијенту сада има више хистерије или очаја, реаговао је на ново саопштење ДПС-а, аналитичар Бошко Вукићевић.

Још пре неки дан посланица ДПС-а је избезумљено упозоравала да за учеснике литија „нема места у ДПС-у“. Потом је саму себе демантовала.

А сада, у овом новом саопштењу ДПС нас обавештава да у протестима против ДПС-а, дакако, има места за чланове ДПС-а Јер, како другачије протумачити изнети став: режимска партија је у срамни закон уградила комплетан политички ауторитет. Самим тим, протест против закона је и протест против ДПС-а, а сви чланови те партије се присуством на литијама заправо одричу своје странке. Монтенегринска клептократија оличена у владајућој странци најновијим ставом о некаквој „слободи вероисповести“ и „слободи присуства на литијама“ недвосмислено покушава да замаскира енормно осипање чланства. Они су у расулу, констатује Вукићевић.

Показатељ „панике на двору“ је и јавна полтронска реакција министра Јановића, који прекорева слободу избора селектора ватерполо репрезентације Гојковића, на шта нема право. Као и реакције других слугу режима, попут будаластих „аналитичара“ и разноразних плаћеника.

Режимска „Побједа“ преноси како су литије, заправо, најмоћније средство хибридног рата у Црној Гори. Ако је заиста тако, да сте ми живи и здрави хибридни ратници православља, да нам васкрснеш слободна Црна Горо! Морамо очувати смиреност и стрпљење и следити упутства наше свете Цркве. А сви знамо како се процес мора завршити. Наша слога биће пораз врагу, поручио је Вукићевић.

2 KОМЕНТАРА

  1. ГОРЊИ КОМЕНТАР ОДНОСИ СЕ НА ПИСАЊЕ „ЈАДНОГ И У БОГА КУКАЛОГ“ НОВИНАРА ШПАДИЈЕРА О ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ !

Leave a Reply