Наш чувени „Чича“ из Јагодине, који је красио сваку трпезу у Шумадији. Особа на слици је чувени Милосав Митровић Лоса. Рођен је 1892. године, а умро је 1961. Био је ратник од 1914. до 1918. У рату је тешко рањен и ампутиране су му обе ноге.

Био је велики пивопија и само ово пиће је конзумирао до краја живота. Имао је чезу и коње и када би се ужелео пива, тако би се возио у јагодинску „Шарену механу“. Људи који су радили у комерцијали пиваре дошли су на идеју да га фотографишу и слику ставе као налепницу. Када је видео свој лик на налепници силно се обрадовао, јер је схватио да ће „живети“ и након смрти. Највише је волео да седи у селу испред своје старе куће. Када би отишао у Јагодину, у свакој кафани у којој се точило „јагодинско“ је имао бесплатно пиво. Последњих година живота бавио се пчеларство. Био је миљеник села, а сада када знате ово о њему сигурни смо да ће постати и ваш миљеник. Погледајте тај осмех пун оптимизма и само помислите да нема обе ноге.

Јагодински чича, присутан на боцама „Јагодинске пиваре“, недавно је у међународној институцији за заштиту интелектуалне својине у Женеви заштићен.