Члан Председништва Српске деснице Михаило Јањић критиковао је данас рад премијера Ане Брнабић, после њене најаве да ће Србија још више новца улагати у дигитализацију.

„Већа улагања у систем дигитализације као и нереална очекивања од увођења оваквог система рада не само да нису приоритет, већ и на крајње перфидан начин провоцирају грађане Републике Србије.

У многим деловима становници наше државе живе без основних животних услова као рецимо без канализационог система, струје, воде… а премијер говори о „одласку печата у историју“?!

Када смо код историје нека премијер Брнабићева дође у Зрењанин и реши историјски проблем са пијаћом водом, успут нека продужи и до Новог Сада и обиђе грађане који испред социјалног чекају и по седам сати у реду. У летњој сезони на путне исправе и возачка документа чека се и по два месеца. Највећи проблем са којим се суочавамо јесу и заказивање термина у здравственим установама на који се чека и по неколико месеци па чак и до годину дана, ретки су срећници који доживе прилику да се пожале лекару.

Није нама проблем живети са печатом и мастило, нама је проблем преживети без свега онога за шта премијеру представља „одлазак у историју“ – рекао је Јањић.

„Бољи животни стандард неће зависити од тога да ли ћемо у будућности на шалтер носити 11 или 8 и образаца, да ли ћемо уместо папирног имати пластични документ или уместо печата стављати чипове, животни стандард зависи од горе поменутих суштинских питања и решења.

И зато кажем прво канализација па онда дигитализација“ – закључио је функционер Српске деснице.