Ми немамо ниједну дечју главу за бацање. Албанија Едија Раме изгледа да има вишак дечијих глава. Изгледа да има вишак глава да баци у неком бесмисленом рату – оценио је Вулин

Фото: Танјуг/Драган Станковић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас да председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслију изјавом да Прешево, Бујановац и Медвеђа треба да се припоје Косову и Албанији, позива на Трећи балкански рат и рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије.

Он је у Бујановцу рекао да Муслију том изјавом позива на рат и на отцепљење дела територије Србије.

– Његова изјава је јасан напад на уставни поредак и територијални интегритет Републике Србије. Ово треба да коментаришу надлежни државни органи и он би за ово морао да одговара. Ово није нека политичка изјава нити лични став већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије. Ово је наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, то је позив на Трећи балкански рат за стварање велике Албаније – изјавио је Вулин новинарима.

Фото: Танјуг/Димитрије Голл

Он је позвао Европску унију и НАТО да реагују и казне Едија Раму што покушава да изазове балкански рат.

– Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се Велика Албанија протеже и на Македонију и на Грчку и на Црну Гору. Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију – нагласио је Вулин.

Вулин је казао да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.

– Ми немамо ниједну дечју главу за бацање. Албанија Едија Раме изгледа да има вишак дечијих глава. Изгледа да има вишак глава да баци у неком бесмисленом рату – оценио је Вулин.

Фото: Танјуг/Димитрије Голл

Он је затражио и од Националног савета Албанаца да се изјасне да ли је то њихов став или само изјава једног човека.

Извор: telegraf.rs/Tanjug