Руско Министарство спољних послова захтева да амерички Стејт департмент и америчка амбасада у Москви престану да се мешају у унутрашње ствари Русије.

-Захтевамо да се престане са мешањем у унутрашње ствари суверених држава и подсец́амо на одговорност – наводи се у саопштењу Министарства објављеном на Фејсбуку у вези са америчком подршком неодобрених протеста у Русији.

  • Грубо мешање САД у унутрашње ствари Русије једнако је доказана чињеница као и ширење лажних вести и позиви на неодобрене акције на интернет платформама под контролом Вашингтона – наглашава се у саопштењу.
  • Подршка кршењу закона од стране америчког државног секретара Ентонија Блинкена представља још једну потврду закулисне улоге Вашингтона – закључује се у саопштењу Министарства.

Руско Министарство додало је да „нема сумње да су акције усмерене на подстицање протеста део стратегије за обуздавање Русије“.

Министарство је прокоментарисало позиве америчке амбасаде руским властима да се придржавају међународних обавеза у области људских права, оптужујуц́и америчку дипломатску мисију за „двоструке стандарде и лицемерје“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • „Митинзи“ о којима се толико непримерено за дипломатску професију бринете, нису планирани, вец́ незаконити. Шта се у таквим случајевима ради у самим Сједињеним Америчким Државама, свима је добро познато – пуца се. Да ли су двоструки стандарди и лицемерје животни кредо? – одговорило је руско Министарство спољних послова.

Раније је амбасада САД саопштила на Твитеру да су „уочи планираних протестних акција“ руске власти „приводиле активисте, новинаре, блокирале центар Москве“, с тим у вези, дипломатска мисија позвала је Русију да се придржава међународних обавеза у области људских права.

У неколико градова Русије су 23. јануара одржани неодобрени скупови који су се претворили у сукобе са полицијом, притварања и покретања кривичних поступака, укључујуц́и и због претње масовним заражавањем ковидом 19.

Уочи протеста 31. јануара Генерално тужилаштво и Министарство унутрашњих послова подсетили су да према члану Kривичног закона о масовним нередима учесницима прети казна до 15 година затвора.

Оставите Коментар