Желели би да верујемо да је Тужилаштво БИХ само професионално некомпетентна правосудна институција. 

Међутим, и поред најбоље намере да тако протумачимо њихову одлуку о обустављању истраге за покушај атентата на тадашњег Председника Владе Републике  Србије Александра Вучића, толико наивни ипак не можемо и немамо право да будемо. Очигледност покушаја атентата на тадашњег Председника Владе Републике Србије Александра Вучића, који се десио пред тв камерама и у директном тв преносу, пред очима целе светске јавности, а за који је Тужилаштво БИХ обуставило истрагу (“у недостатку доказа” ) доводећи у питање да се тај покушај атентата уопште десио , не дозвољава  нам чак ни такав наиван закључак.

Овде се ради о очигледној малициозности Тужилаштва БИХ и недопустивом односу и вређању не само елементарне интелигенције сваког човека, него недопустивој увреди према држави Републици Србији и свим њеним грађанима, којима то тужилаштво оваквом одлуком суштински шаље  поруку да, за њих, очигледни покушај атентата на тадашњег Председника Владе а данашњег Председника Републике Србије Александра Вучића у БИХ није кажњив. 

То се може схватити и као охрабривање и  подстрекавање на нове атентате и нападе на представнике Републике Србије и њене грађане , јер они у БИХ , сходно оваквој одлуци Тужилаштва БИХ, имају третман “глинених голубова” и дозвољених мета за све врсте напада и пријетњи укључујући и убиства њених највиших представника. 

Ако овакав третман у БИХ имају највиши представници Републике Србије, шта могу да очекују обични грађани Републике Србије.

Одлука Тужилаштва БИх  је јасна и дрска порука Републици Србији, њеном Председнику Александру Вучићу, руководству, грађанима и целом српском народу, да је у БИХ дозвољен  лов на Србе и све што долази из Републике Србије, и да им у том не може помоћи чак ни чињеница да су Премијери или Председници који уживају дипломатски третман и заштиту државе у коју долазе, уколико је та држава у коју долазе БИХ.

Оставите Коментар