Уочи разговора са француским колегом у Паризу, председник Србије Александар Вучић говорио је о протестима у Београду и опозицији.

Истакао је да нико од оних ко је бацао каменице на полицајце нема везе са влашћу, додавши: „Проверљиво је, виде им се лица.“

„Они који су организовали демонстрације и нереде рачунали су на слабљење позиције Србије у решавању косовског питања, али главни циљ им је преузимање власти мимо избора. Можете да урадите шта хоћете, ништа нећете променити до избора, не занима ме какву владу хоће тајкуни и лопови, народ је рекао какву владу хоће, и никада неће бити у влади мимо избора и воље народа“, истакао је Вучић.

Прекршајне и кривичне пријаве
Изјавио је да ће против свих демонстраната који су претходне две вечери спроводили насиље у Београду и другим градовима Србије бити поднети прекршајне и кривичне пријаве.

“Чак и покушаји њиховог деловања преко појединих правних инситуција у којима на све начине врше притиске на људе, неће уродити плодом, подносићемо кривичне и прекршајне пријаве за све који мисле да насиљем могу нешто да промене”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он се осврнуо на синоћни догађај у Новом Саду, када су демонстранти бацилли молотовљев коктел и бакље на Градску кућу и поновио став да су демонстранти у том граду урадили оно што мађарски фашисти нису у Другом светском рату.

“Одбранићемо ми и Нови Сад и Београд и Ниш и целу слободну Србију од оних који мисле да под окрљем ноћи могу нешто да направе”, поручио је Вучић.

Упитан како коментарише изјаве лидера СзС да се и вечерас окупе, иако због епидемиолошке ситуације то није препоручљиво, Вучић је навео да то говори колико им је више стало до личних интереса, него до здравља грађана.

“Шта друго да раде, докони тајкуни који немају паметнија посла, када су остали без скупштинске плате, хађе да пробају сада нешто на силу… Шта друго да очекујете? Границе су затворене, не могу да путују по метрополама, па, хајде да правимо хаос и неред”, рекао је Вучић.

„Поручио бих грађанима у Србији, нормалнима, који су против насиља, да морамо да будемо уздржани, да не смемо да покажемо нервозу. Да, када се окупи 10-50 људи, када дивљају као 2017, да их пустимо и покажемо да смо другачији, одговорнији и озбиљнији“, истакао је у Паризу.

Kазао је да није проблем да се доведе 200.000 тих људи и покаже разлика у бројности, али да би то направило катастрофалне последице по здравље.

Пренео је да никада није имао толико позива и подршке грађана који желе да се супроставе насиљу.

Оставите Коментар