Kако сазнајемо из извора блиских врху владајуће црногорске Демократске партије социјалиста (ДПС), челници ове странке се налазе у стању праве пометње и хаоса након интервјуа који је некадашњи високи функционер ДПС и председник Државне заједнице Србија и Црна Гора Светозар Маровић дао синоћ, приликом укључења у “Инстаграм” канал прогоњеног власника “Атлас Групе” Душка Kнежевића.

Маровићев интервју је изазвао посебну забринутост код лидера ДПС и вишедеценијског апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића, кога је Маровић окарактерисао као најзаслужнијег за његов прогон и хапшење, иако су, како је рекао, непосредно пре тога заједно пили кафу. Наиме, Маровић је фактички оптужио Ђукановића за апсолутну контролу над црногорским правосудним системом, и усмеравање кривичних поступака не само према политичким противницима, него и према дојучерашњим најближим сарадницима. Такође, Ђукановић је веома забринут и због помињања његовог сина Блажа у Маровићевом интервјуу, чије компаније на крајње нетранспарентан начин послују у области изградње минихидроелектрана.

Имајући то у виду, Ђукановић се, како смо сазнали, боји да би Маровић у неком наредном обраћању јавности могао да изнесе далеко више “прљавог веша” о његовим и малверзацијама његове породице.

Међутим, то није све. Ђукановић и остали челници ДПС су у страху да би се након Маровићевог интервјуа, у наредних неколико дана, колико је преостало до недељних избора, још неко из политичко-пословних кругова, својевремено блиских врху владајуће странке, могао охрабрити на обраћање јавности, и презентовање нових компромитујућих података о њиховим неделима, којима је Црна Гора покрадена и унесрећена за барем неколико наредних генерација.

Сада преостаје да чекамо и видимо ко ће, у овом контексту, бити следећи Kнежевић или Маровић. Kако год било, може се рећи да црногорска опозиција није могла да пожели бољи финиш предизборне кампање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here