Kако сазнајемо из извора блиских врху владајуће црногорске Демократске партије социјалиста (ДПС), челници ове странке се налазе у стању праве пометње и хаоса након интервјуа који је некадашњи високи функционер ДПС и председник Државне заједнице Србија и Црна Гора Светозар Маровић дао синоћ, приликом укључења у “Инстаграм” канал прогоњеног власника “Атлас Групе” Душка Kнежевића.

Маровићев интервју је изазвао посебну забринутост код лидера ДПС и вишедеценијског апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића, кога је Маровић окарактерисао као најзаслужнијег за његов прогон и хапшење, иако су, како је рекао, непосредно пре тога заједно пили кафу. Наиме, Маровић је фактички оптужио Ђукановића за апсолутну контролу над црногорским правосудним системом, и усмеравање кривичних поступака не само према политичким противницима, него и према дојучерашњим најближим сарадницима. Такође, Ђукановић је веома забринут и због помињања његовог сина Блажа у Маровићевом интервјуу, чије компаније на крајње нетранспарентан начин послују у области изградње минихидроелектрана.

Имајући то у виду, Ђукановић се, како смо сазнали, боји да би Маровић у неком наредном обраћању јавности могао да изнесе далеко више “прљавог веша” о његовим и малверзацијама његове породице.

Међутим, то није све. Ђукановић и остали челници ДПС су у страху да би се након Маровићевог интервјуа, у наредних неколико дана, колико је преостало до недељних избора, још неко из политичко-пословних кругова, својевремено блиских врху владајуће странке, могао охрабрити на обраћање јавности, и презентовање нових компромитујућих података о њиховим неделима, којима је Црна Гора покрадена и унесрећена за барем неколико наредних генерација.

Сада преостаје да чекамо и видимо ко ће, у овом контексту, бити следећи Kнежевић или Маровић. Kако год било, може се рећи да црногорска опозиција није могла да пожели бољи финиш предизборне кампање.

Leave a Reply