Након објављивања снимака разговора Зорана Лазовића, помоћника директора Управе црногорске полиције, са Душком Голубовићем, замеником начелника Одсека за сузбијање тешких кривичних дела Сектора за борбу против корупције и организованог криминала Управе црногорске полиције, не јењава незадовољство православних верника у Црној Гори, јер су поменути функционери МУП-а Црне Горе, на крајње вулгаран и непримерен начин коментарисали верујући народ, који су по закону дужни да штите.

Њихове изјаве изнесене у поменутом разговору, говоре о пристрасности према аутократском црногорском режиму, као и нетрпељивости коју гаје према свим верницима Српске православне цркве у Црној Гори, без обзира да ли је реч о лицима која се изјашњавају као Срби или као Црногорци. Међутим, објављени снимак поменутог разговора, натерао је Лазовића да интервенише и да сву одговорност за изречене простачке коментаре на рачун верника Српске православне цркве, свали на Голубовића.

Наиме, Лазовић је ишао до тих граница, тражећи од штампаних и електронских медија исправку текста и транскрипта разговора, како би се јасно представило да он није износио вулгарне и некултурне констатације на рачун верника, већ да је то чинио Голубовић.

Такође, о подрепашком карактеру Лазовића можда најбоље сведочи да је Голубовића, иначе свог некадашњег најближег сарадника у Агенцији за националну безбедност (АНБ), био спреман да на најприземнији начин оцрни код својих тренутних надређених у Управи полиције, пребацујући на њега сву одговорност за „цурење“ у јавност њиховог разговора. Имајући то у виду, остаје питање да ли је на помолу нови сукоб, или стављање у стројеве одане једној или другој страни, односно повлачење потеза који би у случају промена у Црној Гори, Лазовићу створили милиграм простора за опрост, иако би прво требало да се извини свом верујућем народу у Црној Гори.

Leave a Reply