У току је изградња Храма Свете Тројице и тим поводом у току је акција прикупљања помоћи за даљу изградњу.

Замисао акције је да свако ко може приложи за једну циглу и да заједничким снагама подигнемо храм као завештање будућим поколењима.

Након много деценија ишчекивања, отпочела је изградња нове цркве Свете Тројице на Врачару. Сви они који желе да се утврде у вери, љубави, дару давања, у прилици су да оставе нешто наредним генерацијама.

Сви смо позвани су да учествујемо у акцији ЈЕДНА ЦИГЛА – НОВИ ХРАМ и прилогом у складу са нашим могућностима, допринесемо завршетку храма Свете Тројице чија изградња је почела 2018. године.

Једна од највећих ктиторки и иницијаторки акције ЈЕДНА ЦИГЛА – НОВИ ХРАМ је др Иоанна Батсиалоу, велика добротворка која је одликована највећим признањем Српске православне цркве, орденом „Светог Саве“.

– Црква је место сусрета. Место нашег сусрета са живим Богом, место нашег нашег заједничарења и међусобног разговора. Црква је и уточиште наше радости и туге, наше наде у боље сутра и вере у живот вечни и спасење. Ко има дар давања у животу ће доживети и радост примања. Када нешто пружимо добровољно Богу, он нам увек великодушно узвраћа – када је то нашој души најпотребније – закључује др Иоанна.

Акција ЈЕДНА ЦИГЛА – НОВИ ХРАМ има за циљ да свима буде пружена прилика да према могућностима допринесу изградњи, а за несебичну помоћ братство храма Свете Тројице, уприличило је пригодну захвалницу.