Вук Јеремић и Драган Ђилас данас су двојица главних лидера Савеза за Србију, понашају се као да је њихов савез без мана и пласирају грађанима лажну причу о томе да их “светла будућност” уколико њих двојица дођу на чело државе.

Поред те приче, њих двојица често иду заједно на јавне скупове, држе заједничке говоре у инострансту и на тај начин блате своју државу, а све како би показали грађанима да су њих двојица одличан и сложан тим. Ипак, да је то само једна лажна представа за грађане говори чињеница да њих двојица нису били у тако сјајним односима пре само неколико година када је Драган Ђилас био председник ДС и када је Вука Јеремића избацио из странке.

Тада је Вук Јеремић у емисијама у удерним терминима износио шта заправо мисли о Драгану Ђиласу. Једна таква емисија приказана је на ТВ Прва, а у којој је Јеремић изнео шта заправо мисли о политици Драгана Ђиласа, али и о томе шта би се десило са Србијом и са грађанима Србије када би Ђилас преузео врх државе.

Јеремић: Када би Ђилас дошао на власт онима који се не слажу са њим одузимао би држављанство

– Драган Ђилас данас, из Демократске странке, избације, одузима чланство онима који се са њим не слажу. Сутра, када би стицајем несрећних околности, дошао у прилику да преузме власт, шта би тада радио онима са којима се не слаже?! Одузимао им држављанство? – рекао је Јеремић.

Јеремић је у истој емисији рекао да Ђилас крши Устав Републике Србије, али се и запитао да шта би Ђилас урадио да почне да му се смањује “бизнис империја”. Тако је Јеремић оптужио лидера ДС Драгана Ђиласа да се богати док странка на чијем челу се налази пропада.

– Ујутру ДС напада једну странку на власти, а по подне ту исту странку брани због власти у Београду. ДС је пао на најниже гране од оснивања. Ђилас је рекао да нема проблем да буде председник мале странке. Питам се да ли би то рекао и када би почела да се смањује његова бизнис-империја. ДС је сада странка које се стиди велики део чланства – рекао је Јеремић.

На приложеном видео-снимку можете погледати како Јеремић 20 минута говори негативно о Ђиласу и његовој политици:

Ни Ђилас није имао најбоље мишљење о Јеремићу, па му је тако сметала плата и стан у ком је живео Јеремић.

Ипак, након шест година њих двојица постају “најбољи пријатељи” а све како би се докопали власти. Међутим, прошло је мало времена да грађани Србије забораве све афере везане за њих двојицу.