Након што је јавности представљено истраживање Центра за медијски мониторинг које показује да у Србији нема цензуре и да постоји огроман простор за критику, Ђиласови посланици и активисти засули су Твитер најпримитивнијим претњама, увредама и језивим квалификацијама на рачун председника тог центра, Томе Ловрековића.

Тако народна посланица Мариника Тепић назива новинара “кербером фашистичких сподоба”, док следбеници “Савеза за Србију”, између осталог поручују “да га треба на улици пребити”, “тући га дан и ноћ по жвалавим устима”, “да је за шамарчину” или “да ваља заврнути уши љотићевском копилету”.

Такође, Ђиласови следбеници окарактерисали су Ловрековића као “мајмуноликог човека”, “фашистичког мајмуна” и “дрогираног цигана”. Сам Ловрековић каже за наш портал да није изненађен оваквим изливима мржње.

– Иза свих тих флоскула о европским вредностима, људским правима и демократији, очигледно се крије једна дубока мржња, а потпуно је логично да смо Центар за медијски мониторинг и моја маленкост као експонент истог мета. Наш највећи грех је што смо у мору “истраживања” који се раде, фризирају и фабрикују по диктату појединих тајкуна, странака или амбасада и износе малициозне, а притом нетачне закључке, урадили једну објективну и непристрасну анализу. Очигледно је онима који добијају милионе донација да лажу, непојмљиво да постоји неко ко говори истину, па одатле и потиче сав тај бес – каже Ловрековић, који додаје како овакав речник не може да чуди, , имајући у виду да је истраживање недвосмислено утврдило да та групација стоји иза 2,25 претњи на друштвеним мрежама дневно према неистомишљеницима, а које би морале бити службено процесуиране.

Ловрековић додаје да неки од њих иду толико далеко, да иако се ките антифашистичким придевима, у најгорем фашистичком маниру траже да му буде забрањено право на рад, јер им није по вољи.

– Неки назови новинари и представници назови новинарских удружења, који су се своју етику и вештину потврдили вређајући Патријарха Павла и називајући своју државу Смрдијом, траже да ми буде забрањено право на рад. Вероватно ће ускоро тражити да ми буде забрањено и да дишем, пошто истраживања која ја потписујем одговарају чињеницама, а њихова амбасадама – закључује наш саговорник, алудирајући на саопштење “Антифашистичке коалиције” иза којег стоје Динко Грухоњић и Недим Сејдиновић (НДНВ).