Нереди у САД су већ данима главна тема светских медија, и показују нам шта се заиста крије испод сјаја „америчког сна“ и холивудске лажне стварности.

Иако је гнев народа оправдан, ипак су се највише истакли вандали и пљачкаши, који су целу ситуацију искористили да дивљају, краду, убијају и малтретирају полицајце и сопствене суграђане.

Шокантан снимак из Албукеркија у Њу Мексику нам је показао шта се дешава када наиђете на некога ко је спреман и вољан да се брани.

Наиме, током нереда у том граду руља се окупила око споменика Хуану де Онатеу, конквистадору из 16. века који је био управник Нове Шпаније.

Демонстранти су бацили ланац око врата несрећном шпанском освајачу и авантуристи, са циљем да сруше споменик. Тада је дошло до сукоба са локалном милицијом која је заводила ред по граду.

Ипак, у једном тренутку су се устремили на младића у плавој мајици, уз повике „ј*бено ћемо те убити“. Маскирани нападачи су јурили за њим, а у рукама су носили палице којим су покушавали да га ударе. Један је чак покушавао да га удари скејтом.

Баш у тренутку када су га сустигли, младић у плавој мајици, је извукао пиштољ и из смртоносне близине испалио четири метка у једног од нападача, који је пао на земљу држећи се за груди.

Стрелац из Албукеркија је идентификован као Стивен Бака (31), бивши кандидат за одборника градске скупштине Албукеркија. Он се тренутно налази у затвору и чека га суђење.

Остаје нејасно зашто је Бака нападнут, пошто није отворено носио оружје, нити је на себи имао обележја милиције. Једино што на крају можемо да додамо је да цитирамо један од коментара на твитеру: „Не крећи скејтом на наоружаног човека“.

--

Leave a Reply