Елитни полицајац који је помогао у хапшењу сина Ел Чапа упуцан је 155 пута у бруталној егзекуцији на паркингу.

Према извештајима 30-годишњи официр, идентификован само као Едуардо, убијен је испред тржног центра у граду Кулиакану. Он је прошлог месеца помагао при хапшењу Овидија Гузмана, сина нарко-боса Хоакима Гузмана Ел Чапа.

Гузман Млађи је одмах пуштен.

Према локалним медијима, жртва је била члан операције коју су покренуле власти како би ухапсили сина Ел Чапа и изручили га Сједињеним Државама. Извештаји кажу да је Гузман приведен 17. октобра током сукоба полиције и присталица картела Синалоа у граду Кулиакану.

Наводни чланови банде одани Гузману тада су изазвали хаос на улицама, а 28-годишњег сина Ел Чапа власти су одмах пустиле. На снимцима се види тренутак када црвени аутомобил прати бели аутомобил на паркингу, пре него што бар два наоружана нападача наводно пуцају на полицајца 155 пута.

Извештаји кажу да је жртва постала службеник Националне полиције 2013. године и последњи пут била у пратњи подсекретара јавне безбедности Карлоса Алберта Хернандеза Леиве.

Узнемирујући видео можете погледати кликом овде.

Није јасно да ли је полицајац у тренутку напада био на дужности, иако је наводно са собом носио пиштољ. Секретар јавне безбедности Кристобал Кастанеда Камариљо и његов подсекретар Хернандез Леива појавили су се истог јутра на месту злочина како би надгледали истрагу.

Локалне власти истражују инцидент, иако тек треба да утврде да ли иза наводног убиства стоји криминална банда.

Оставите Коментар