Бивша главна хашка тужитељка за немачке медије, између осталог, одговорила и на питање да ли се некадашњи председник СРЈ у Шевингену отровао таблетама.

Карла дел Понте одговорила на питање како се осећала када је чула да је некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић преминуо 11. марта 2006.

– Била сам јако бесна! Жртве и ожалошћени нису били у могућности да виде како Слободан Милошевић одговара за своје злочине. Уз то, нервирало ме је што је дочекао тако лаку, лагану смрт. Само је заспао и никада се није пробудио.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Овим речима је бивша главна тужитељка Трибунала у Хагу Карла дел Понте одговорила на питање како се осећала када је чула да је некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић преминуо 11. марта 2006. у притворској јединици у Схевенингену, не дочекавши крај судског процеса.

У великом интервјуу који је Карла дел Понте дала новинару Филипу Хедеману за немачки лист Франкфуртер рундшау открила је коначно шта је у својству тужитељке осећала према Србима, у првом реду према Слободану Милошевићу.

Поглед који убија

Упитана како јој је било када се први пут суочила са њим, Дел Понтеова је навела:

– Милошевић се увек понашао као председник, чак и када уопште више није био председник и био је у притвору. Понашао се поносно, арогантно, несавесно и презирно. Рекао ми је да не признаје ни суд ни мене као главног тужиоца.

Да је поглед могао да убије, убио би ме гледајући ме у судници. На почетку сваког суђења, председавајући судија га је увек питао: “Како сте, господине Милошевићу? Како се осећате?” То ме љутило! Није ме било брига како је Милошевићу. Занимали су ме злочини које је починио.

1 KОМЕНТАР

  1. Кучка недојебана Карла део Понте!! Јебем јој семе и племе!!!
    Али за те наше хероје Слободана Милошевића, Ратка Младића
    Радована Караџића- –нажалост за њихове изручење су криве
    похлепне Српске руке. Пре свега Бориса Тадића…

Оставите Коментар