Милан Роћен, саветник за спољну политику председника Црне Горе, још један је у низу доскора најближих сарадника Мила Ђукановића, који панично покушавају да се дистанцирају од сада већ бившег црногорског режима Демократске партије социјалиста (ДПС), пише Глас јавности.

У наведеном циљу, Роћен се присетио „својих руских пријатеља“, које је упознао у периоду док је вршио дужност амбасадора у Москви.

Тражећи уточиште, Роћен се за помоћ обратио ни мање ни више него функционерима у Кремљу са којима је раније по службеној дужности сарађивао, дакле управо онима које су он и остали лидери ДПС-а у претходном периоду етикетирали као највеће непријатеље Црне Горе. Приликом ових контаката, Роћен је за изборни пораз ДПС окривио у првом реду одлазећег премијера Душка Марковића и такође ускоро бившег министра одбране Предрага Бошковића, очајнички тражећи помоћ руске стране у свом репозиционирању према будућим носиоцима нових црногорских власти.

Међутим, ове Роћенове активности нису резултирале било каквим успехом, с обзиром на то да су његови саговорници из Русије остали потпуно индиферентни према вапајима и „услугама“ које је нудио, доследно се држећи става да не желе да се мешају у унутрашња политичка дешавања у Црној Гори.

Leave a Reply