Влада Црне Горе је усвојила документ о формирању војног полигона на Сињајевини, саопштио је министар одбране Предраг Бошковић, на конференцији за новинаре након седнице Владе.

Овај бивши “бели орао“, који је деведесетих био присталица Српске народне обнове, уверава да формирање полигона неће утицати на животну средину на Сињајевини и нагласио је да је одлука на седници Владе донета једногласно. У суштини, данашњом одлуком НАТО снаге су “добродошле“ на Сињајевину! Предстоје НАТО маневри, како Војске Црне Горе, тако и “здружених снага“.

“Полигон Сињајевина обухвата три општине: део општине Шавник, Мојковац и Kолашин. Укупна површина је 7,5 хиљада хектара и свакако ова Влада као један одговоран субјект се према овом питању односи на један одговоран начин. Већ дуги низ година се о овоме расправљало, многе ствари су узете у обзир. Ова држава ће остваривати своје највиталније и највеће националне интересе, а одбрана је један од њих”, навео је министар.

Осврнуо се и на различита тумачења ове теме, те уверава да тумачења противника НАТО вежби немају упоришта у стварности.

“Долазак Војске неће девастирати животну средину. Министарство и друге институције су показали да је то тачно и да неће бити утицаја. Оно што је најновије јесте пример полигона Kриволака који користи Војска Македоније који је имао највећу могућу вежбу на простору бивше Југославије и ту је снимљено стање пре и после и утврђено је да су утицаји на животну средину једнаки нули”, поновио је Бошковић.

Оставите Коментар