Бразилска министарка за људска права Дамара Алвес оптужила је Дизнијев анимирани филм „Залеђено краљевство“ да утиче на то да девојчице постану лезбијке.

Она је на друштвеним мрежама објавила снимак у којем је објаснила контроверзну теорију у којима су главне јунакиње Елса из „Залеђеног краљевства“ и Успавана лепотица.

– Знате ли зашто на крају она завршава сама у замку, зато што је лезбијка – навела је она.

Како је рекла, док је некад и она сама „сањала о свом принцу“, данашњи Дизни филмови уче девојчице да чекају своју принцезу.

Иначе, како пише „Раша тудеј“, њене бриге нису само спекулација: постоје гласине о томе да ће Елса на крају заиста у неком наставку овог филма да „изађе на видело“ и призна свету своје сексуално опредељење.

Твитераши ће бити „криви“ ако Елза заиста нађе девојку!

У цртаном филму који је срушио многе рекорде, принцеза Елза се труди да усаврши своје магичне моћи, како би се повезала са својом сестром Аном.

Многи су овај Дизнијев цртаћ схватили као прву оду феминизму из овог студија, који је заменио традиционалне бајке које обавезно укључују и принца, причом о снази сестринске љубави.

Сада твитераши иду и корак даље и траже да се у наставку промовишу права ЛГБТ заједнице.

Објава извесне Алексис Изабел, која је прва користила хаштаг #ГивеЕлсаАГирлфриенд, ретвитована је више од 1.500 пута, а корисници интернета сматрају да је тако популаран цртани филм идеалан за представљање хомосексуалних, лезбијских, бисексуалних и трансродних особа у популарној култури.

Ако студио удовољи њиховим жељама, Елза ће у “Залеђеном краљевству 2” бити прва Дизнијева лезбијска хероина.

loading...

Оставите одговор