Некадашњи фудбалер Црвене звезде Дарко Панчев изјавио је данас да УЕФА том клубу годину дана после освајања трофеја шампиона Европе није дозволила да игра ново финале.

„Такмичење је било много јако и било је тешко за наш тим да игра стално ван Београда. УЕФА тада просто није дозволила да Звезда другу годну заредом игра финале. То би био ‘велики’ ударац за њих јер смо показали да смо јачи од свега, и поред свих њихових санција и законских неправди“, рекао је Панчев између осталог у интервјуу за бугарски Спортал.

Некадашњи голгетер Црвене звезде је навео да је неправда и то што 1991. године Златну лопту није добио неки фудбалер Звезде, која је те године освојила Куп шампиона.

„Мислим да је у реду да најбољи европски тим има и најбољег играча, који је уједно и добитник Златне лопте. Нажалост, то се 1991. године није десило. То је исто тако последица великог утицаја француских медија на УЕФА, али и и једног познатог произвођача спортске опреме, са којим је заједнички додељивана награда. Уместо Дејану Савићевићу или мени, златна лопта је отишла у руке Жан Пјер Папена. Неправда“, истакао је Панчев.

Додао је да је УЕФА тада ударац нанела и репрезентацији Југославије, којој није дозволила да игра на Европском првенству.

„Истина је да смо имали веома јак и моћан тим. Репрезентација се била квалификовала за Европско првенство. Наравно, УЕФА нам је нанела ударац спречавајући да учествујемо. По мом мишљењу имали смо реалне шансе за успех. Најгоре од свега је што се земља распадала, јер сам сигуран да бисмо освојили велики трофеј. Говорим о Европском или Светском првенству“, рекао је Панчев.

Оставите Коментар