У породилишту у Грачаници на Косову и Метохији у последњих једанаест дана рођене су чак 24 бебе.

На Косову и Метохији годишње се у просеку роди око 1000 беба! Само за протеклих 11 дана рођено је чак 24 новорођенчади, а од почетка 2019. укупно 170 деце, поносно каже начелник гинеколошког одељења КБЦ Грачаница др Богољуб Вељковић.

Како наводи др Вељковић, за опстанак нашег народа много је важно што се све више деце рађа на Косову.

  • Број порођаја у нашем породилишту већи је него у неким другим клиникама у Србији. Број рођених беба говори да се људи овде ипак осећају боље, да желе да остану и створе своју породицу – каже Вељковић.

Треће дете

У породилишту у Грачаници на Косову и Метохији за једанаест дана рођене су чак 24 бебе! Током прошле недеље на свет је дошло дванаест беба – седам девојчица и пет дечака. У прва три дана ове седмице рођено је још дванаест беба.

Ових дана Грачаница ће бити богатија за још беба јер је неколико трудница примљено на одељење гинекологије и чекају да се ускоро породе.

Једна од њих је Тијана Мицић из Сушице, која ће по трећи пут постати мајка.

  • Већ имам дечака и девојчицу и сад су ми лекари рекли да носим сина. Задовољна сам условима и лечењем које добијамо у овој болници. Лекари и сестре су заиста пажљиви, па нам то улива додатну снагу и сигурност пред порођај – каже Тијана, која на питање „хоће ли бити још беба“, кроз смех одговара да ће и ћерка тражити сестру.

Остајемо на Косову

Принова по други пут стигла је и у породицу Александра Поповића. Његова супруга Милица на свет донела је сина.

  • Не постоји лепши осећај, ништа не може да усрећи човека као када се беба роди. Наша шестогодишња ћерка Петра сада има брата, коме смо дали име Алекса. Никада нисмо размишљали да одемо одавде, овде смо рођени и у Грачаници се рађају и одрастају наша деца. Много тога је урађено протеклих година и услови за живот су све бољи – каже Милица.

Поносни тата Александар каже да је пресрећан што је у кућу стигао и мушки наследник.

  • Беба и мама су добро, што је најважније. Кућа је сада веселија, али смо се Милица и ја договорили да ће у њој бити још наше деце – каже Александар.

Општина Грачаница велику пажњу посвећује младим брачним паровима и родитељима са више деце, па је за само годину дана управо њима поделила преко стотину нових станова и кућа.

Оставите Коментар