Филм „Миша“ о лидеру Српске деснице који је изазвао много полемике у јавности од 5. јуна биће доступан на видео платформи Јутјуб за све који желе да га погледају, најављују из Српске деснице.

Свакој пројекцији је присуствовао све већи број људи, да би на крају достигао две стотине гостију. Након пројекција у Београду, Новом Београду, Новом Саду и Краљеву, филм „Миша“ је премијерно приказан и у Лепосавићу, на Косову и Метохији.

Подсећамо, реч је о делу групе независних новинара који су урадили документарац о активизму Мише Вацића од времена када је био портпарол Српског народног покрета 1389 до времена када је постао вођа Српске деснице, покрета који окупља двадесет и две родољубиве организације и удружења бораца.

Подсећамо да је одмах након премијера филма дошло до бројних напада и оспоравања либералних кругова, а чак је тражена и забрана даљих пројекција.

Посебан бес невладиног сектора и либералних политичких странака изазвало је присуство министара Зорана Ђорђевића, али и других државних институцуија на премијери филма. Пројекцијама су такође присуствовали и Председник матице Албанаца у Србији Демо Бериша, Гуслар Вукојица Сандић, Др Мирољуб Петровић и други.

Фото: srpskadesnica.rs

У ауторском филму новинарског тима Тине Милановић је приказана биографска генеза рада Мише Вацића, хапшења, прогони и нелегално насиље над њим и националним борцима од стране бившег прозападног режима Бориса Тадића. Вацић је објаснио и присуство државних званичника на премијери овог документарног филма. Лидер Српске деснице упознао је велики број људи из различитих организација током вишегодишњег националног активизма.

Својим свакодневним радом доприноси разбијању стереотипа о хомофобном српском народу које лажно ствара бучна мањина видљива само у виртуелном свету друштвених мрежа. Плаћени појединци никада не могу бити снажнији од истинских српских родољуба који се боре за традиционалне породичне вредности, јачање српско-руских веза и заштиту виталних српских националних интереса.

Он наводи да сви напади на њега не би ни постојали да рад, којим се бавио целог живота, није био ефикасан.

– Ово је мој одговор да народ може да види и другу, истиниту страну. Задовољан сам што су представници државе својим личним присуством, као моји пријатељи, подржали овај филм. Били су присутни професори, доктори, уметници, пријатељи, ратни официри, комаданати, генерали, људи из војног кадра који су стварали највећу српску победу у 20. веку, Републику Српску, и ја им се свима захваљујем – истакао је Вацић.

Оставите Коментар