Француски хуманитарац Арно Гујон каже да се својевремено крстио у Високим Дечанима на Косову, јер се у том манастиру увек осећао посебно и узвишено.

Он је на Твитеру поставио објаву поводом годишњице крштења у манастиру Високи Дечани.

“На данашњи дан пре тачно шест година примио сам православље у манастиру Високи Дечани заједно са својом ћерком Миленом. Пошто сам се у Високим Дечанима, међу монасима, фрескама и иконама, увек осећао посебно, узвишено, желео сам да се крштење обави баш у овом манастиру и да том приликом и ја примим православље”, навео је Гујон.

Гујон, директор француске невладине организације “Солидарност за Косово” и вршилац дужности директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, органа управе у саставу Министарства спољних послова Србије, подсетио је да се у том манастиру, дан након крштења, венчао са својом супругом.

“Да слика буде комплетна, Ивана и ја смо се црквено венчали у овом велелепном манастиру дан после крштења. Тако је наша породица добила духовну димензију и још се више зближила са Високим Дечанима и српским народом”, поручио је Гујон који је уз објаву поставио фотографије са крштења.

Оставите Коментар