У данима када се опстанак становништва на светој Српској земљи, Kосову и Метохији доводи у питање, поред предане борбе државног руководства на челу са председником Александром Вучићем, представници јавног предузећа „Поште Србије“ својим личним присуством и примером дају подршку запосленима и народу на Kосову.
Директор Функције поштанске мреже, господин Дејан Шијак, са својим сарадницима упутио се из престонице Београда пут јужне српске покрајине.

У складу са својом традицијом коју потврђује вишевековно постојање, „Пошта Србије“ је лидер у пружању поштанских и комерцијалних услуга, а на простору Kосова и Метохије послује у оквиру Радне јединице „Kосово и Метохија“. Овом приликом директора Функције поштанске мреже, господина Шијака и његове сараднике дочекао је начелник Kосовско-поморавског округа, господин Давор Петковић. Заједно су се упутили у обилазак општина и села која се налазе у Kосовском поморављу. Управни округ чине општина Гњилане, Витина, Ново Брдо и Kосовска Kаменица, које обухватају 184 насеља са око 30.000 Срба.

Посету Kосову и Метохији начелник и делегација Поште Србије су започели у селу Ранилуг, које је у саставу општине Kосовска Kаменица. Потом је уследио обилазак пошта у местима: Шилово, Драганац, Пасјане, Партеш, Врбовац, Драјковце, Штрпце, Брезовица, Kосово Поље, Племетина и Прилужје. Данас је отворена нова пошта у селу Врбовац, општина Витина, што је доказ да се активно ради на стварању бољег амбијента за запослене и за кориснике.
У разговору са радницима Поште о даљој сарадњи и плановима, било је речи о условима рада, могућим проблемима и константним притисцима којима су изложени, посебно у енклавама. Изнет је чврст став да морамо да будемо храбри, упорни и стрпљиви, да заједничким снагама наставимо борбу за своју земљу и да нема препреке коју не можемо да савладамо, уз уверење да боља времена за Србе на Kосову, долазе.
„Данас, као и пре много векова бити Србин на Kосову и Метохији је питање јунаштва и опстанка, како духа тако и нашег народа. Велика ми је част што сам опет на простору Kосова и Метохије, међу нашим запосленима, а повод је озбиљност ситуације којој смо као држава изложени. Пошта Србије мисли на своје раднике и неће их оставити саме. Ми смо велика породица, озбиљна компанија која има планове за будућност и сви сте ви део те будућности. Ви, наши запослени сте понос компаније, јер дајете велики допринос да Пошта Србије опстане на бранику наше отаџбине и позитиван салдо нашег пословања припада и вама. Испред Функције поштанске мреже којом руководим и испред предузећа желео бих да вам пренесем поздраве директора Зорана Ђорђевића и поручим да нема предаје и да ћете увек имати нашу пружену руку. Унапред се радујем плановима које имамо за будућност и неуморно ћемо заједно радити на остварењу истих.“ – поручио је Дејан Шијак.
Важном посетом руководиоца овог јавног предузећа и пруженом моралном подршком, стављено је до знања да држава Србија брине о свом народу на Kосову и Метохији и да нас ништа неће поколебати да останемо и опстанемо на својим вековним огњиштима.

Делегација ЈП „Поште Србије“ посетила манастир Драганац
Данашњи боравак на Kосмету обележен је посетом манастира Драганац, задужбине Kнеза Лазара из 14 века. У источном делу, недалеко од Гњилана налази се српска светиња иза чијих се зидина окупљају православни верници. Овај храм Божији, важи за једини живи манастир на Kосову и Метохији и представља бастион православља нашег народа. Испред конака манастира дочекало их је свештенство. Допринос СПЦ у очувању живота на Kосмету је немерљив. Док се год чују звона са наших светиња, наш верујући народ треба да зна да никада неће бити остављен. Црква је била и остала чувар нашег идентитета и заједништва.

Победа инфо

Оставите Коментар