На спомен-обележју Крајпуташа јунацима Кошара на Бањици подигнути су јарболи и заставе.

Место Крајпуташа у порти цркве Светог Василија Острошког на Бањици, додатно је обележено јарболима и заставама, а сходно епидемилошкој ситуацији очекује се да ће освећење бити највероватније у јуну месецу.

Са благослoвом, блажене успомене његове светости патријарха српског Иринеја, прошле године су „Светосавско звонце“ и талентовани ђаци, учесници пројекта „Стопама наших предака“ наставили су да развијају образовно-практични карактер изучавања историје и јуначких дела наших предака, формирајући још једно спомен обележје за див-јунаке из 1999. године.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Повезујући претке јунаке од пре једног века и њихове потомке хероје наших дана, приступили су изради достојног белега сећања на њихова дела, Крајпуташа див-јунацима са Кошара, Горожупа, Паштрика.

Овај Крстоносни Крајпуташ јунацима Кошара и осталих места где су положили живот за отаџбину 1998 и 1999. године, молитвени белег је сећања на њихова јуначка дела а израдило га је више од 400 деце, најталентованији ђака из региона, учесника пројекта: „Стопама наших предака”.

Они су на тај начин повезали споменик близанац Крајпуташ, ког су подигли на острву Крфу, Моравској дивизији и надалеко чувеном Гвозденом пуку, на месту где је био њихов камп у месту Като Коракијана на острву Крфу, желећи да поруче да су „јунаци са Кошара, ‘Гвоздени пук’ нашег времена“.

Слике споменика можете погледати ОВДЕ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here