На спомен-обележју Крајпуташа јунацима Кошара на Бањици подигнути су јарболи и заставе.

Место Крајпуташа у порти цркве Светог Василија Острошког на Бањици, додатно је обележено јарболима и заставама, а сходно епидемилошкој ситуацији очекује се да ће освећење бити највероватније у јуну месецу.

Са благослoвом, блажене успомене његове светости патријарха српског Иринеја, прошле године су „Светосавско звонце“ и талентовани ђаци, учесници пројекта „Стопама наших предака“ наставили су да развијају образовно-практични карактер изучавања историје и јуначких дела наших предака, формирајући још једно спомен обележје за див-јунаке из 1999. године.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Повезујући претке јунаке од пре једног века и њихове потомке хероје наших дана, приступили су изради достојног белега сећања на њихова дела, Крајпуташа див-јунацима са Кошара, Горожупа, Паштрика.

Овај Крстоносни Крајпуташ јунацима Кошара и осталих места где су положили живот за отаџбину 1998 и 1999. године, молитвени белег је сећања на њихова јуначка дела а израдило га је више од 400 деце, најталентованији ђака из региона, учесника пројекта: „Стопама наших предака”.

Они су на тај начин повезали споменик близанац Крајпуташ, ког су подигли на острву Крфу, Моравској дивизији и надалеко чувеном Гвозденом пуку, на месту где је био њихов камп у месту Като Коракијана на острву Крфу, желећи да поруче да су „јунаци са Кошара, ‘Гвоздени пук’ нашег времена“.

Слике споменика можете погледати ОВДЕ

Оставите Коментар