Ђукановић је својим пророчким говором почетком деведесетих, док је ратовао за мир, и прогонио присталице независне Црне Горе, најбоље описао своје данашње политичко дјеловање

Из Кабинета предсједника Владе Здравка Кривокапића, реаговали су на интервју предсједника државе Мила Ђукановића хрватском Јутарњем листу.

Реаговање Кабинета премијера преносимо у цјелости.

„Још увијек предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић, који најављује нове изборе, дјелимично јесте у праву. Пошто је у току скупштинска процедура за његово разрјешње због прекорачења надлежности и кршења принципа секуларности, предсједнички избори су једини који су у овом моменту извјесни.

Новим покушајем замјена теза и манипулација, лидер опозиционог ДПС-а настоји да хомогенизује оне лаковјерне из окружења којих је све мање.

Након што му је пропао план, да хушкајући грађане Црне Горе једне на друге, те кршећи Устав угрози мултивјерски и мултинационални концепт, не одустаје од деструктивног и сулудог дјеловања, која га чврсто позиционирају као реметилачког фактора.

Одбјегли вођа пропалог пуча на Цетињу, мора бити свјестан да његова политика која се само заснива на изналажењу страних и домаћих издајника, од хрватских, црногорских, албанских, а сада српских, не може замаглити личну намјеру да спријечи Црну Гору на путу помирења, економског прогреса, ослобођења заробљених институција и интеграције у Европску Унију.

Ђукановић је својим пророчким говором почетком деведесетих, док је ратовао за мир, и прогонио присталице независне Црне Горе, најбоље описао своје данашње политичко дјеловање. Он је тада оно што данас заступа називао болесним халуцинацијама, у којима се у „доброј мјери тражио, а све доскора и налазио начин за одржање на власти и скретања народне и политичке пажње са себе“.

Врло је тешко на озбиљан начин полемисати са ставовима Ђукановића, јер су утемељени једнако колико и констатација да устоличења на Цетињу неће бити“, наводи се у реаговању Кабинета предсједника Владе.

Изјасни се као СРБИН!

Оставите Коментар