Украјински председник Володимир Зеленски јутрос је обећавао народу Украјине да ће бити са њима до краја, али већ у поподневним сатима се предомислио. Зеленски се, према информацијама из дипломатских извора, тренутно налази ван земље, а с обзиром на то да му је премијер Велике Британије Борис Џонсон понудио азил, претпоставља се која је следећа дестинација.

Kако је Володимир Зеленски, иначе некадашњи комичар, потом председник Украјине, рекао у јутрошњем обраћању народу, жртве су већ пале, али председник грађане неће напустити.

То је потврдио и украјински министар иностраних послова Дмитриј Kулеба, који је боравио у званичној посети САД.

Он је тим речима одговорио на савете америчке администрације да украјински председник напусти Kијев.

– Председник ће увек бити са народом Украјине. Председник Украјине је убеђен да ако сачувамо јединство да ћемо победити – рекао је он у интервјуу за телевизију „Фокс“.

Украјински председник Володимир Зеленски раније данас обратио се нацији позвавши све субјекте да се укључе у одбрану земље. Позвао је у борбу све оне који имају искуство.

– Имамо неке жртве у војсци, требамо крви, молимо да дате крв – казао је он на почетку свог обраћања.

Ако имамо у виду да се пре тога појавила и информација да је Велика Британија спремна да пружи сву неопходну подршку и азил члановима украјинске администрације и председнику Володимиру Зеленском, уколико донесу одлуку да напусте ту земљу, све је јасно.

– Наравно да смо спремни да пружимо сву потребну подршку, логистичли или било коју другу. Британија је то увек чинила са администрацијама у егзилу. Управо сам то јутрос Зеленском рекао уколико њему и влади буде потребно уточиште – истакао је Џонсон у обраћању посланицима британског парламента.

Зеленски је за почетак отишао ван земље, а даље… Претпоставља се да је Лондон следећа дестинација…

Оставите Коментар