Гласноговорници и лидери Савеза за Србију међу којима се посебно истичу Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и Сергеј Трифуновић, свакодневно износе гомилу неистина. Као главно гласило које преноси све њихове лажи истиче се америчка телевизија Н1.

Међу последњим лажима свакако се издваја она најбруталнија упућена председнику Србије Александру Вучићу. Наиме, Сергеј Трифуновић који се на друштвеним мрежама хвали да је један од организатора протеста у Београду, изнео је лаж да је председник Вучић један од оних који су убили Славка Ћурувију, али и Оливера Ивановића.

Трифуновић износећи не само лажи већ и бруталне оптужбе, заборавио је да је управо Вућић и то док се налазио на месту потпреседника Владе Србије формирао комисију са циљем да се реши случај убиства Славка Ћурувије. Важно је подсетити и то да људи за чији се повратак на власти исти тај Сергеј Трифуновић сада здушно бори нису ни прстом мрднули док су били на власти како би открили убице Ћурувије.

Лидер Савеза за Србију Драган Ђилас не заостаје за својим саборцима у неситинама које износи, а једна од њих је та да је председник одсео у најскупљем хотелу у Абу Дабију, где ноћ кошта 10.000 евра.

– Наш фараон из Абу Дхабија где је опет одсео у најскупљем хотелу на свету где ноћ кошта 10.000 еу, поручује градјанима и опозицији да нас је било мало на протесту. Зато хајде да се пребројимо и ове суботе у 18х, да настави овако да нас се плаши и лаже – написао је Ђилас.

Ђилас је потврдио сам, у наредном твиту, да је изнео потпуну неистину.

Као једна велика лаж коју тајкунска опозиција понавља последњих недеља је та да су протести у Београду грађански и да се сами организују, а онда сами себе писањем и позивима на протест демантују.

Дакле, протести никако нису грађански, а понајмање спонтани јер управо их опозиција организује и хвали се тиме, а онда позива људе да се придруже протестима путем друштвених мрежа и својих медија.

Ово су само неке од лажи које износи опозиција, а пласира их грађанима као истину. Једно је јасно, да је циљ оваквих лажи које износе симпатизери и лидери Савеза за Србију заваривање и обмањивање народа и дестабилизација државе, као и нарушавање правног поретка. Такође, јасно је да је опозиција јака само на речима и у прављењу нереда, али на излазак на изборе никако није спремна јер су грађани више пута до сада показали да их не желе на било којој државној функцији.