Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са премијером Израела Бенјамином Нетанјахуом на иницијативу израелске стране о ситуацији у Сирији након одлуке САД да извуку своју војску из те земље.

Како је саопштила прес служба председника Русије, током телефонског разговора истакнута је намера обејих страна да се доврши борба против тероризма како би се отворио пут политичком решавању ситуације у земљи.

Путин и Нетанјаху су такође потврдили и намеру да појачају напоре када је реч о њиховој координацији, пре свега у војном, али и у дипломатском смислу.

Подсетимо, средином децембра прошле године председник САД Доналд Трамп изјавио је да је остварена победа над терористичком организацијом ДАЕШ у Сирији, као и да су се створили услови да војска САД напусти ту земљу.

Нешто кансије је портпаролка Беле куће Сара Сандерс изјавила да је Америка већ покренула процес повлачења својих трупа из Сирије, али да победа над терористичком организацијом ДАЕШ уједно не означава и престанак постојања међународне коалиције за борбу против тероризма.