Никада у свом постојању порта и црква Светог Илије у селу Kаменица испод Маљена није била уређенија нити лепша, а ова светиња подигнута је пре 102. Јубилеј 105. дочекаће у потпуно новом светлу, обновљена, уређена и осликана.

Свештеник Далибор Милошевић само је један у низу сјајних попова који су управљали овом црквом и од како је рукоположен у то место, много је окрепио и средио ово село.

Počelo oslikavanje crkve Svetog Ilije u Kamenici – GM Press


Ова светиња није само црква већ и својеврсна историјска читанка јер је у њој мноштво спомен обележја која сведоче о страдању народа овог краја у борби за слободу, од Првог Светског рата па до последњих страдања у Босни и на Kосову.

Остаће упамћено најмање пет свештеника од подизања храма, старији народ овде још увек памти Рајка Недића који је 1943. стрељан заједно са својим сином у Петровској блокади, затим Милојка Петровића који је дао велики допринос подижући парохијански дом поред ове светиње, након којег је на службу дошао Драго Љубичић један од познатијих свештеника у овом делу Србије који је сазидао звонару, иза њега стигао је Драгољуб Шишовић да би данас у овој светињи служио свештеник Далибор Милошевић.

Велики број мештана подржао је свештеника Далибора Милошевића дајући учешће у осликавању цркве а сви они који желе да се прикључе овој акцији могу се обратити лично оцу Далибору.

Оставите Коментар