Одликовани херој са породицом живи у немаштини, а после инфаркта добио је отказ

Живко Попов је ратни ветеран са Kошара који је био на првој борбеној линији три месеца. Он је у више наврата био рањаван у пределу главе, али је успео да сачува живот. Све до прошлог месеца, мислио је како “држи све конце у својим рукама”, али живот му је приредио још једно непријатно изненађење.

Док је био на радном месту, доживео је инфаркт након чега су му уграђена два стента, а дијагноза му је 70 одсто оштећење срца. Горан је сада срчани болесник високог ризика и у јуну му следи уграђивање још два стента.

Kако каже, не боји се, али му није свеједно што по ко зна који пут, мора да се бори за свој живот. Има супругу и четворо деце, а нико од њих тренутно нема приходе.

  • Чим сам добио инфаркт, сутрадан су ме ођавили са посла и добио сам отказ. Нису желели да плаћају моје лекове ни прегледе, па сам сада препуштен сам себи. Имам сина од 17 година, и три ћерке које имају тринаест, девет и шест година. Њих треба отхранити, ишколовати их, купити им одећу, а супруга и ја немамо приходе. Пијем девет врста лекова, чекам нове операције, али се не предајем – одлучан је Попов.

Kако каже, када је преживео Kошаре, преживеће све. Након борбе у првим редовима, нагледао се свега, па му ништа више не пада тешко.

– После три месеца пакла, сам се коначно вратио жени и деци. Након што сам дошао кући, имао сам посттрауматски синдром, а страх је постао саставни део мог живота. Једно време сам мислио да сви хоће да ме убију, и да ми смишљају пакости. Сада сам се смирио и схватио сам да је то ирационално, а онда је наишла нова мука – прича ратни ветеран који је одликован орденом за храброст.

Живко сада живи у тешким условима. Нема за основно, станује у дотрајалој кући, а оскудева и у основним стварима, као што је храна.

  • Имамо доста проблема у кући, све нам је старо и не функционише. Деси се да немамо нормалне оброке јер живимо од социјалне помоћи. Kада се то деси, ухвати ме туга већа него икада у животу – прича Попов.

Он није особа која би икада тражила помоћ, па су то за њега урадиле колеге са Kошара. Они су објавили његов случај на друштвеним мрежама, а Живко овом приликом жели да се захвали свима који су га звали и који желе да му помогну на било који начин.

Уколико и ви желите да помогнете овом ратном ветерану са Kошара, можете уплатити новац на жиро рачун: 220-2230000050450-67

Адреса:

Живко Попов
Ул.Партизанска 71
21217 Бачко Градиште

Жиро рачун
220-2230000050450-67
Живко Попов Про Кредит банка

Оставите Коментар