Дуги редови испред банке у Грачаници последњих неколико дана привлаче пажњу пролазника. Тако нешто до сада се није догађало, а за несвакидашњу гужву, због које се чека и по неколико сати испред банке, како смо сазнали на лицу места, разлог је огроман број клијената Албанаца, пре свега из Прешева и Бујановца, који су дошли да подигну новчану помоћ од 100 евра коју је грађанима уплатила Влада Србије.

Ред је дугачак и по неколико десетина метара. Поред мештана Грачанице, да подигну новчану помоћ чекају и Албанци из Прешева и Бујановца, који имају српске личне карте.

  • Долазим трећи пут. Велика је гужва. Многи улазе у банку мимо реда. Дошао сам да подигнем 100 евра и захваљујем Србији што нам је дала тај новац због вируса. Из трећег пута једва сам завршио и узео новац – казао је Сејди Бека из Сијеринске Бање.

И Синан Османовић из Медвеђе неколико сати је чекао да подигне новац.

  • Од 7 сати јутрос сам овде. Подигао сам новац. Сада супруга чека да подигне пензију – рекао је Османовић. На наше питање због чега новац не подигне у Медвеђи, одговорио је да је гост код ћерке у Приштини.
  • Ту сам се затекао због вируса. Дошли смо да подигнемо пензије, гужве су велике, јер су сви дошли да подигну 100 евра и банка не може све одједном да исплати – рекао нам је Османовић.

Новчана помоћ Владе Србије од 100 евра на Косову се исплаћује у Грачаници, Штрпцу, Ранилугу и Косовској Митровици.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here