Лидер Чеченије Рамзан Кадиров позвао је данс на „самомобилизацију“.

У видео обраћању на свом Телеграм каналу он је рекао да је Русија савезна држава у којој региони могу бити покретачи било каквих подухвата, као и да један од таквих подухвата данас треба да буде „самомобилизација“.

„Нема потребе да чекате да Кремљ прогласи ванредно стање, или обрнуто, да седите и чекате крај Новог светског поретка у Украјини. Шеф сваког региона Русије данас мора да докаже своју спремност да помогне држави. И ту помоћ треба исказати не говорима или баналним аутомобилским тркама, већ конкретним акцијама које ће помоћи борцима. Верујем да је сваки лидер региона сасвим способан да припреми, обучи и попуни најмање хиљаду волонтера. Тои није тако велики број, чак бих рекао да је то минимум који морају да се испуне за почетак. Али у националним размерама, ово је импресиван војни контингент од 85 хиљада људи – скоро војска!“, рекао је Кадиров.

Он је додао да питање решавања задатака специјалне операције могло би да буде затворено у најкраћем могућем року.

Како је рекао, то је све могуће без најаве мобилизације. „Из искуства знам да у нашој земљи има довољно искрених патриота који су спремни да пређу у редове добровољаца“, закључио је он на крају.

Оставите Коментар