Рамзан Кадиров је говорио о ситуацији око напуштања окупираних подручја Харковске области.

Шеф Чеченије је рекао да ће се, ако се данас или сутра не промени приступ спровођењу специјалне операције, обратити руководству Министарства одбране и највишем руководству Русије како би им објаснили „ситуацију која се заиста дешава на терену.“

Нисам стратег, као Министарство одбране, али грешке су направљене, мислим да ће извући закључке. Када кажете истину, чак и лично, ја увек волим да кажем истину. Мој народ и ја смо разговарали свим командантима на фронтовима имамо информације да ако се данас или сутра не изврше промене у стратегији извођења специјалне војне операције, мораћу да контактирам руководство Министарства одбране, руководство земље у како би им објаснио ситуацију која се заиста дешава тамо на терену.

Поред тога, обећао је да ће повратити контролу над Балаклејом, Купјанском и Изјумом:

„Ја, Рамзан Кадиров, званично вам изјављујем да ће сви ови градови бити враћени. Наши момци су већ тамо. Још 10.000 бораца је спремно за полазак, а ми ћемо у блиској будућности стићи до Одесе.

Посебно је приметио ћутање власти: „Штета што званичници ништа нису рекли. Да је то хтела Русија, не би вратила ни корак назад. Јасно је да људи нису били спремни за ово.

Подсетимо, након следећег брифинга руског Министарства одбране није било речи о повлачењу из Купјанска и Изјума, ресор је издао саопштење у коме се објашњава да је дошло до „прегруписавања“ у правцу Доњецка како би се интензивирала непријатељства у ДНР. .

За разлику од Министарства одбране, Кадиров је рекао да су „направљене грешке“ и да је потребно променити војну стратегију у Украјини.

Оставите Коментар