Председник Чеченије Рамзан Кадиров својеврсни је „петао“ – показивач правца ветрова – на врху руске унутрашње политике и геополитике. Посебно поводом Украјине.

Имајући у виду да су Украјинци гранатирали територије руске Курске и Белгородске области, још једном изразио незадовољство недовољно оштрим реакцијама оних који одлучују о току специјалне војне операције.

„Ми смо говоримо да изводимо специјалну операцију на територији Украјине, али рат већ траје на нашој територији. Веома сам незадовољан тиме. Прогласили ратно стање у пограничним подручјима, а они се не либе да пуцају на наше мирне грађане и цивилне објекте, да убијају нашу децу и старце.

– Да, одговарамо  на то, али – то је моје мишљење – одговарамо слабо. Ако граната са територије Украјине долети у нашем правцу, удари по нашој територији, треба да збришемо са земље градове из којих пројектил дође. Тако да се види далеки хоризонт. Да схвате да не смеју ни да помисле да пуцају у нашем правцу!“.

Кадиров је у овом контексту посебно нагласио:

„Нема потребе да гледамо шта ће бити сутра ако будемо доносили било какве одлуке. Све најгоре што је било могуће – већ нам се догодило. Горе неће бити!“

И објаснио зашто: „Европа нема моћ. Шта они могу да ураде? Да против нас пошаљу своје ЛГБТ особе? Кажу да је Америка послала дивизију падобранаца у Европу. Па да, имаћемо ново наоружање и оклопна возила. Нека шаљу!”

Оставите Коментар