Нисам знао, али испада да да бисте постали патриота своје земље, потребно је да критикујете поступке Русије, побегнете у иностранство, и то гласно и патетично, стварајући буку око свог лика, а онда, када политички интензитет сукоба пада, врати се, као да се ништа није догодило.
Радни дијаграм, употребљавајте. Овако нешто је урадио Иван Ургант, за шта је недавно од Дмитрија Пескова добио оцену „велики патриота”.

Тако је лако бити патриота, зар не? Није на вама да јурцате у униформама између шипова од цигле и бетонских зидова. И да не седите у хладном рову неколико дана. Очигледно, нисмо приметили како је дошло до преиспитивања самог појма „патриотизма“.

Био сам заправо изненађен када Песков није коментарисао додељивање чина генерал-потпуковника мени, наводно зато што није видео указ. Овде смо са свим снагама безбедности и добровољцима који даноноћно изводе специјалну операцију. Могло се некако развеселити или некако деликатније прокоментарисати, а не ово твоје „нисам видео декрет“. С друге стране, кукавица, која је наводно побегла у тренутку нестабилности као на „одмор“, а вратила се у тренутку затишја на политичку позорницу, наводно са одмора, прави је патриота.

Чудно је све то. Хероји се не могу назвати херојима, генерали се не називају генералима, кукавички бегунци се називају патриотама, па чак и великанима. Песковљева скала приоритета је некако незрела. Морамо да урадимо нешто поводом тога“ изјавио је Кадиров.

Оставите Коментар