ПРЕДСЕДНИК Чеченије Рамзан Кадиров састао се данас са директором Федералне службе безбедности Александром Бортњиковим, са којим је причао о „хитним питањима“, пише РИА Новости.ПРЕДСЕДНИК Чеченије Рамзан Кадиров састао се данас са директором Федералне службе безбедности Александром Бортњиковим, са којим је причао о „хитним питањима“, пише РИА Новости.

– Детаљно смо разговарали о низу хитних питања. Од нашег последњег састанка нагомилало се много различитих тема… Александар Васиљевич и ја смо дошли до нових идеја и алтернативне визије покренутих тема. То ће нам омогућити да приступимо решавању проблематичних питања у региону са потпуно нове и повољније позиције – истакао је Кадиров.

Он након ових „мистериозних“ речи није појаснио шта су тачно та „хитна питања“ и на шта се односе.

Према речима председника Чеченије, ситуација у свету и „нездраво интересовање западних земаља за Русију захтевају да се обрати пажња чак и на мање проблеме“.

Кадиров је раније данас рекао да је министар одбране Русије Сергеј Шојгу поставио нове задатке у оквиру специјалне операције у Украјини, који ће убрзати њен темпо.

– Предузете мере ће омогућити значајно повећање ефикасности офанзивних маневара, што доприноси извођењу специјалне операције бржим темпом – навео је Кадиров, преноси РИА Новости.

Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ „заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

Према руском Министарству одбране, главни задаци прве етапе су већ завршени – борбени потенцијал Украјине је значајно смањен. Главни циљ сада је ослобођење Донбаса.

Оставите Коментар