„Увек сам говорио да Запад користи своје новинаре не зарад слободе говора, већ зарад остваривања својих политичких циљева. Слобода говора у Америци одавно не постоји. И сасвим је очекивано да неће оставити на миру оне новинаре који заиста траже истину и преносе је јавности.

Понављао сам и понављам: скоро сви страни и псеудолиберални медији који делују на територији Русије су плаћени агенти Запада који искривљују истину! Видели смо колико су у стању да баце блата на адресу чеченског народа, како су провоцирали, дезинформисали. Пре неколико година сам се залагао за затварање оваквих лажних медија у Русији и сада сам истог мишљења. Последњи догађаји су нас само уверили да ови корумпирани медији, без доказа, без чињеница, без објективних аргумената, шире лажи о нашој Отаџбини, окривљујући Русију као агресора, на чијој територији се не поштују људска права.

Званични представник руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да се руски новинари који раде у Америци тестирају на снагу – визе се не продужавају, рачуни су блокирани. Верујем да ће пре или касније Сједињене Државе ипак потпуно везати руке нашим новинарима. Дакле, не треба очекивати разумне поступке од Сједињених држава, а истоветан одговор нам не иде у прилог. Неопходно је поштовати једноставно правило – акредитовати новинаре само у оним медијима који извештавају професионално и непристрасно. Све остале информационе саботере – забранити.“

Рамзан Кадиров

Оставите Коментар